Top 5 turističkih atrakcija u Marakešu

maroko marakes

Ukoliko ste se odlučili da posetite Marakeš, budite sigurni da se nećete pokajati. Marakeš je jedna od vrhunskih mesta za pravi odmor i uživanje. U ovom gradu se održavaju brojne manifestacije, a možete posetiti i veliki broj kulturnih znamenitosti. Stanovnici Marakeša su vrlo gostoljubivi i na sve moguće načine će se potruditi da se osećate kao kod kuće. 

Djemaa el Fna 

Djemaa el Fna je vrlo popularno mesto koje turisti rado obilaze. Veliki broj turista i domaćeg stanovništva se okuplja kako bi uživali u plesačima, bubnjarima, i drugim izvođačima koji će sve učiniti kako bi zadivili goste. Budite uvereni da ćete se vratiti još koji put da uživate u programu. 

The Saadian Tombs 

Ovo je izuzetno važna znamenitost za Maroko. Radi se o grobnicama koje su sakrivene daleko od ljudi. Početkom dvadesetog veka su otkrivene grobnice, u kojima je sahranjena čitava dinastija Saadi. Grobnice su vrlo lepo uređene i ukrašene. One svedoče o jednom veoma značajnom periodu istorije Maroka. 

Maison Tiskiwin

Gradska kuća, koja je jako lepo urađena, datira iz početka dvadesetog veka. Vrata ovog zdanja su otvorena za sve posetioce. Danas se u gradskoj kući nalazi muzej. U njemu možete videti veliku kolekciju predmeta iz Maroka i Sahare. Možete videti jedinstveni nakit, odeću, tepihe i druge predmete koji svedoče nekom drugom vremenu.  

Jardin Agdal 

Ovo je veliko prostranstvo koje obuhvata prostor od preko 400 hektara. Okruženo je zidinama i veličanstvenim kapijama. Ovde možete videti fantastičan vrt koji ima sopstveni sistem za navodnjavanje. Ono što krasi ovaj vrt su razna stabla voća, pa možete videti limun, smokvu, kajsiju, maslinu ili neku drugu biljku. Vrt je idealan za mali predah od razgledanja i upoznavanja grada. 

maroko makarkes dzamija

The Koutoubia

The Koutoubia je veoma značajno zdanje, koje je visoko skoro sedamdeset metara i može se videti sa kilometarskih razdaljina. Toranj je zaštitni znak Marakeša i predstavlja glavni orijentir kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo. Izgrađen je od strane Almohada i predstavlja najstariji toranj iz ove dinastije.  

Ukoliko se odlučite na putovanje u Maroko, obavezno posetite i grad Marakeš. Sigurno će vas oduševiti svojom lepotom i turističkim atrakcijama koje nudi.

Navigation